Basket:

Empty
News
Beauty
Beauty Center
Health & Nutrition
Treatments
Components
Psychology
Products

 

10
January 2019

Οι ξηροί καρποί συγκαταλέγονται στις πλέον ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό. Βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, Mειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή,ενώ προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

Ακόμη και αν τους αποφεύγετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε θερμίδες, είναι χρήσιμο να τους εντάξετε στο διατροφολόγιο σας, αρκεί βέβαια να είναι ισορροπημένο. Προτιμήστε τους ανάλατους και μη επεξεργασμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς γιατί η επεξεργασία αλλοιώνει τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Αγοράστε τους ξηρούς καρπούς με το περίβλημά τους και καθαρίστε τους εσείς. Επίσης προσέξτε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι,γιατί τα λιπαρά τους οξειδώνονται με το χρόνο.

 

 

30
April 2018
Οι επιστημονικές έρευνες για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο γίνονται όλο και πιο σχολαστικές τα τελευταία χρόνια.Εσύ ακόμη επιμένεις να αγοράζεις το παλιό "καλό" αντηλιακό σου χωρίς να γνωρίζεις τα νέα δεδομένα;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του δέρματος σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο,ωστόσο,ακόμα και με τις πωλήσεις των αντηλιακών να έχουν φτάσει πολύ ψηλά,τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος διαρκώς πολλαπλασιάζονται.Οι διαγνώσεις μελανώματος αυξάνονται κατά 2% ετησίως και μάλιστα ακόμα περισσότερο μεταξύ των νέων-λευκών-γυναικών,τονίζουν οι γιατροί,με τους εμπειρογνώμονες να προσπαθούν να βρουν το γιατί.
 
>Η ανεπαρκής ή εσφαλμένη χρήση αντηλιακού είναι το πρώτο συμπέρασμα.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες,η σωστή ποσότητα είναι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ για το πρόσωπο και μιας μπάλας του τένις για το υπόλοιπο σώμα,ενώ η εφαρμογή πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά 2 ώρες.
 
29
April 2018

Αυτό ισχύει για γυναίκες με σοβαρή ή μέτριας βαρύτητας ακμή που ακολουθούν θεραπεία με χάπια ισοτρετινοΐνης από το στόμα.Επειδή το φάρμακο αυτό μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες,εφόσον η γυναίκα μείνει έγκυος,θα πρέπει,εάν σου έχει χορηγηθεί θεραπεία με ισοτρετινοΐνη να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα αντισύλληψης.Σε κάθε περίπτωση,εάν στα άμεσα σχέδιά σου είναι η εγκυμοσύνη,οφείλεις να συζητήσεις με τον δερματολόγο προκειμένου να σε ενημερώσει για πόσο καιρό θα πρέπει να αποφύγεις να συλλάβεις έπειτα από το τέλος της θεραπείας.Συνήθως το διάστημα αυτό ορίζεται για έναν έως τρεις μήνες μετά το τέλος της θεραπείας με ισοτρετινοΐνη.Στο ενδεχόμενο εγκυμoσύνης,είναι σημαντικό να συμβουλευτείς άμεσα δερματολόγο για τη θεραπεία που θα εφαρμοστεί τόσο τοπικά όσο και συστηματικά (από το στόμα).

 

20
April 2018
Η υποψία αυτή υπήρχε ανέκαθεν.Η πρώτη ερμηνεία που είχε δοθεί απο τους δερματολόγους ήταν οτι τα άτομα με ακμή έχουν συνήθως πιο λιπαρό δέρμα.
Η λιπαρότητα δεν αφήνει το δέρμα να αφυδατωθεί,μειώνοντας έτσι την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.Πλέον,όμως,υπάρχει επιστημονική εξήγηση,αφού έρευνα του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου,που δημιουργήθηκε στο Journal of Investigate Dermatology,καταλήγει στο ότι άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ακμή στη ζωή τους έχουν μακρύτερα τελομερή στα λευκά αιμοσφαίριά τους,τα οποία εξασφαλίζουν πιο αργή διαδικασία γήρανσης.Συγκεκριμένα,τα τελομερή με αυξημένο μήκος καθυστερούν την εκφύλιση των κυττάρων και,ως εκ τούτου,την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρατος.
 
17
April 2018

Παρότι απαιτείται να διεξαχθούν αρκετές έρευνες ακόμη ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της διατροφής σε σχέση με την εμφάνιση της ακμής,ήδη έχουμε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα που συσχετίζουν την ακμή με το διατροφικό προφίλ μας.Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Academy of Dermatology,η χαμηλή εβδομαδιαία κατανάλωση φρούτων,λαχανικών και φρέσκων ψαριών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνισή της,ενώ άλλες έρευνες που δημοσιεύτηκαν από την American Academy of Dermatology τη συνδέουν με την υψηλή κατανάλωση γάλακτος και κόκκινου κρέατος πλούσιο σα κορεσμένα λιπαρά.Τέλος,δημοσίευση στο Advances in Dermatilogy and Allergology δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών υψηλού γλυκαιμικού δείκτη (γλυκά,επεξεργασμένα τρόφιμα,αρτοπαρασκευάσματα,ψωμί,πατάτες,ζάχαρη) αυξάνει μέσω διαφόρων μεταβολικών διαδικασιών την παραγωγή σμήγματος και,κατά συνέπεια,την εμφάνιση ή διατήρηση της ακμής.

 

02
April 2018
Η ακμή στις γυναίκες μπορεί να είναι ένα από τα συμπτώματα που συνδέονται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών,που ίσως να αποτελέσει αιτία για δυσκολία σύλληψης.
Μια σειρά εξετάσεων από τον γυναικολόγο μπορεί να διαγνώσει αν μια γυναίκα έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών,οπότε τα αντισυλληπτικά ενδέχεται να χορηγηθούν,μεταξύ άλλων,και για τη θεραπεία της ακμής.Ωστόσο,αυτό δεν σημαίνει πως κάθε γυναίκα που υποφέρει από ακμή μπορεί να βοηθηθεί κατ'αυτό τον τρόπο,αλλά μόνο εκείνες στις οποίες το αίτιο είναι ορμονικής φύσεως.Κάθε γυναίκα που εκδηλώνει ακμή δεν σημαίνει ότι έχει πολυκυστικές ωοθήκες,όμως το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να αποκλειστεί,ώστε να χορηγηθεί η σωστή θεραπεία.
 
 
20
March 2018
•Το λάδι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό 
•Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες
•Μειώνει τις πεπτικές διαταραχές 
•Βοηθά το έλκος δωδεκαδακτύλου,το ήπαρ και τη χολή
•Μειώνει τη χοληστερίνη λόγω ακόρεστων λιπαρών οξέων
•Βελτιώνει την υπέρταση και τα καρδιακά προβλήματα
•Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού,του στομάχου,του λάρυγγα και της ουροδόχου κύστεως
•Συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος
•Απορροφάται κατά 96% από τον οργανισμό διευκολύνοντας την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών
•Περιέχει βιταμίνες C,E,πολυφαινόλες,χλωροφύλλη,ιχνοστοιχεία,κάλιο,νάτριο και σίδηρο
•Από την ελιά επίσης έχει εξαχθεί η ελαιοευρωπαΐνη,το φυσικό "αντιβιοτικό" για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα 
 
12
March 2018

Ακούμε συχνά γύρω μας για τη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία μας.

Ξέρουμε όμως τι περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή;

Πώς μπορούμε να εντάξουμε τα συστατικά της στην καθημερινότητά μας και πως αυτό θα μας ωφελήσει;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η ιδέα της μεσογειακής διατροφής δεν είναι καινούρια.

Η πρώτη αναφορά της έγινε τη δεκαετία του 1960 σε μια μελέτη γνωστή ως «Η μελέτη των εφτά χωρών».

Στην έρευνα αυτή μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των πληθυσμών διαφόρων περιοχών και ταυτόχρονα η κατάσταση της υγείας τους.

Βρέθηκε λοιπόν, ότι οι κάτοικοι της Μεσογείου, και συγκεκριμένα της Κρήτης και της Κέρκυρας, είχαν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων χωρών.

Η διαφορά αυτή αποδόθηκε στις συνήθειες της διατροφής τους.

Ποια είναι τα Χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής;

• Τα δημητριακά, δηλαδή το ψωμί και όλα τα αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια κτλ, το ρύζι, τα μακαρόνια, η βρώμη, τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής. 

Καταναλώνονται καθημερινά και προτιμούμε να είναι ολικής άλεσης. 

Τα δημητριακά είναι αυτά που παρέχουν στο σώμα τους απαραίτητους υδατάνθρακες για να έχουμε ενέργεια όλη την ημέρα, φυτικές ίνες για καλή λειτουργία του εντέρου και όχι μόνο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

• Η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση είναι το επόμενο χαρακτηριστικό της Μεσογειακής Διατροφής.

Τα οφέλη της κατανάλωσης των προϊόντων αυτών είναι γνωστά, λόγω της περιεκτικότητάς τους σεβιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες,αλλά και λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους πυκνότητας που συμβάλει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Ενημερωθείτε για την εποχικότητα και προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής.

• Το αγαπημένο μας ελαιόλαδο είναι η κύρια πηγή λιπαρών της μεσογειακής διατροφής και καταναλώνεται επίσης καθημερινά.

Το ελαιόλαδο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από μονοακόρεστα λιπαρά, έχει σχετικά χαμηλές ποσότητες κορεσμένων και αποτελεί κύρια πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Η κατανάλωση ελαιολάδου έχει καρδιοπροστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Προτιμήστε να το προσθέτετε ωμό σε σαλάτες ή στο τέλος του μαγειρέματος. 

• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δηλαδή το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί έχουν σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή αφού καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Αποτελούν πηγές πρωτεΐνης, ασβεστίου, βιταμίνης D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

• Οι πηγές πρωτεΐνης στη μεσογειακή διατροφή είναι κυρίως φυτικές και λιγότερο ζωικές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι άπαχες ή χαμηλές σε λιπαρά.

Συγκεκριμένα, τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια και φάβα) είναι η συχνότερη πηγή πρωτεΐνης (2-3 φορές την εβδομάδα), συχνά καταναλώνεται το ψάρι και τα πουλερικά (1-2 φορές την εβδομάδα), ενώ πιο σπάνια το κόκκινο κρέας (1 φορά στις 2 βδομάδες ή το μήνα ακόμη).

• Στην κορυφή της πυραμίδας εντοπίζουμε τρόφιμα πλούσια σε λίπος και/ ή ζάχαρη με τη θέση τους να υποδηλώνει μία σπάνια πρόσληψη.

Τα τρόφιμα αυτά περιλαμβάνουν σήμερα περισσότερο τα γλυκά, τη σοκολάτα, τα σφολιατοειδή, τα κρουασάν, τα πατατάκια κτλ.

Λογική η έλλειψή τους από τη διατροφή των κατοίκων των νησιών τη δεκαετία του 1960!

• Το αλκοόλ ωστόσο και συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί, είχε και αυτό μια θέση στη Μεσογειακή Διατροφή με σχεδόν καθημερινή αλλά μέτρια κατανάλωση.

• Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων αυτών ήταν η φυσική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση, τόσο ως τρόπος μετακίνησης και επιτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων, όσο και ως κομμάτι της εργασίας τους.

12
December 2017


Για να παραμείνει η επιδερμίδα σας υγιής και φωτεινή, χρειάζεται να προσέξετε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες που μακροπρόθεσμα σας κάνουν κακό. Πείτε όχι στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, στο κάπνισμα, στο άγχος και στην κατανάλωση πολλών λιπαρών σε καθημερινή βάση.

Η αντιηλιακή κρέμα προστασίας σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η δική μας, είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι. 

Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας γήρανσης της επιδερμίδας.

Ο ύπνος δεν είναι χάσιμο χρόνου.

Οι 6-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες καθημερινά για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς μας.

Η χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αναζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας που μπορεί να σας δώσει αξιόπιστα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δομή του δέρματος, τους τύπους της επιδερμίδας, τις διαφορετικές ανάγκες τους, ανάλογα πάντοτε και με την ηλικία σας, καθώς και τη διαφορετική σύσταση του κάθε προϊόντος.

 

14
November 2017

Η πρόσφατη επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι η βιταμίνη Ε έχει μια πολύ ευεργετική δράση στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης, λόγω της ισχυρούς αντιφλεγμονώδους δράσης της. 

Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση, και από την UV ακτινοβολία.

Άλλη σημαντική της ιδιότητα στη μάχη ενάντια στη γήρανση του δέρματος είναι η ισχυρή αναπλαστική της δράση. 

Επουλώνει και αναπλάθει και επιπλέον ενισχύει την απορροφητική ικανότητα του δέρματος σε άλλα συστατικά.

Για να απολαύσετε τις ευεργετικές της βιταμίνης Ε ιδιότητες μπορείτε να την καταναλώσετε είτε σε μορφή κάψουλας, εφάπαξ καθημερινά, είτε τοπικά, εφαρμόζοντας την ίδια αμπούλα σε όλο το πρόσωπο ή όπου αλλού παρουσιάζει πρόβλημα η επιδερμίδα σας.

Αποτελεί βασικό συστατικό κρεμών ανάπλασης, επούλωσης και αντιγήρανσης, τις οποίες χρησιμοποιούμε μία με δύο φορές την ήμερα.

04
July 2017

 

”Νους υγιής εν σώματι υγιεί” έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες περικλείοντας σε αυτή την φράση όλο το μεγαλείο του αληθινού και ουσιαστικού κάλλους.

Read more: Τα οφέλη της άσκησης

27
June 2017

Όλοι αναζητούμε και στοχεύουμε να κατακτήσουμε αυτό που λέμε ”ευ ζην”.Το διαβατήριο για μια τέτοια εμπειρία βρίσκεται στον συνδυασμό της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης με αποτέλεσμα το βιολογικό μας ξανάνιωμα και την πνευματική ευεξία.

Read more: Άσκηση και διατροφή: το δίδυμο της ομορφιάς

17
April 2017

Morning Yoga!
Ένα πρόγραμμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια και ευεξία.

 

Η εξάντληση των ημερών αυτών είναι μια ακόμη παρενέργεια που δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις την καθημερινότητα, χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα ή να αποδώσεις στη δουλειά.

Read more: Morning Yoga!

09
April 2017

 

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, σωστής ανάπτυξης του οργανισμού μας και φυσικά της καλής διάθεσης. Παράλληλα, όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής με ήπιες δερματικές αντιδράσεις (όπως ανεπιθύμητους ερεθισμούς) ή πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις. Στόχος λοιπόν, είναι να εξασφαλίσουμε μια ολοκληρωμένη προστασία για να απολαμβάνουμε τις ευεργατικές ιδιότητες του ήλιου χωρίς πρόσθετες έγνοιες, καθώς και επιβαρύνσεις στην επιδερμίδα μας.

Read more: Κάτω από τον ήλιο!

17
February 2017

 

 Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά μια σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο σε γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά σε βοηθά και στην προσπάθειά σου να διατηρείσαι στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην πεινάς. Τί πρέπει να τρως όμως για να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο υγιεινό τρόπο;

Read more: Υγιεινό πρωινό: Επιλογές που καίνε το λίπος & αδυνατίζουν!